2022 metais elektromobilių varžybose išvysime daugybę naujovių

2022 metais elektromobilių varžybose išvysime daugybę naujovių

2022 metais birželio 17 dieną elektromobilių varžybose išvysime daugybę naujovių. Jau aštuntą kartą vyksiančiose elektromobilių varžybose "Ignitis ON: pažink Lietuvą!" dalyvaus gausybė naujausių automobilių, o 2018 metų nugalėtojų vardą gins "Spark" ekipažas. Organizatoriai teigia, kad tokio susidomėjimo renginiu dar nematė. Per pirmą registracijos savaitę vietas varžybose jau rezervavo 25 komandos iš 30 galimų. Varžybos vyks birželio 17 dieną.

Elektromobilių varžybos pirmą kartą surengtos 2015-aisiais, dalyviai varžėsi kas greičiau pasieks Palangą.

Nuo 2020 metų, kai gerokai išsiplėtė įkrovimo infrastruktūra ir patobulėjo patys elektromobiliai, varžybos finišuoja Druskininkuose. Nugali komandos, per 6 valandas įveikusios didžiausią atstumą. "Ignitis ON: pažink Lietuvą!" visuomet buvo ir naujausių technologijų bandymo poligonas. Varžybų metu paprastai atsiskleidžia elektromobilių ir jiems skirtos infrastruktūros privalumai ar trūkumai. Žinant, kad nemažai žmonių elektromobilį renkasi atsižvelgdami į vienu įkrovimu įveikiamą atstumą, labai svarbu žinoti realius skaičius. Todėl šiemet automobiliai į 3 kategorijas paskirstyti pagal gamintojų oficialiai deklaruojamą įveikiamą atstumą. Organizatoriai sako, kad bus labai įdomu palyginti deklaruojamus ir realius duomenis.

Tradiciškai varžybos prasidės Vilniuje. Visi automobiliai pajudės kartu. Po 1 valandos važiavimo, dalyviai susitiks tarpiniame finiše, kuriame galės susipažinti su lietuviška elektromobilių pramonės įmone ir jos inovatyviais gaminiais. Po naujo starto ir dviejų valandų važiavimo – vėl sustojimas ir susipažinimas su dar viena elektromobilių pramonės įmone. Iš čia dalyviai pajudės finaliniam 3 valandų etapui.

Šių metų varžybų naujovė - galimybė stebėti varžybas tiesiogiai. Kaip ir ankstesniais metais bus paskelbtas "FleetComplete" žemėlapis, kuriame bus galima stebėti kur yra varžybų dalyviai. Negana to, šiemet galėsime stebėti ne tik vietą žemėlapyje, bet ir vaizdą iš kiekvieno automobilio. Pietų Korėjos kompanija "Pittasoft" į visus automobilius įmontuos bene pačius pažangiausius pasaulyje vaizdo registratorius "BlackVue". Savo ir varžovų vidaus ir išorės vaizdus galės stebėti tiek patys dalyviai, tiek elektromobilių mėgėjai visame pasaulyje.